MEDLEMSAKTIVITETER

Plannerade aktiviteter 2020:  

På grund av restriktioner relaterade till Corona är alla aktiviteter för närvarande vilande.

Genomförda aktiviteter 2020:
kaffe_2020JPG

Genomförda aktiviteter 2019:

 •    17:e Juni 17:30 - 18:30; Guided Tour - Historical Linköping
Historical_Linkopingjpg

Interesting Historical Walk through Linköping together with a knowledgeable and inspiring guide from Linköpings Guideklubb.

Highlights were the big bank robbery 1854 and Linköpings carnage (blodbad) year 1600. We did also look at a lot of historical buildings.

 •  9:e Maj 16:00 - 18:00; Vårsalongen 2019 i Matsalen hus KD

Vernissage_19jpg

Följande tre konstnärer ställde ut sin konst och fanns på plats under Vårsalongen:
Carin Sellgren
Hanna Skott
Niklas Storm

 •  9:e April; Rundvandring & Ölprovning hos Centralbryggeriet Linköping
Vi fick en intressant och välsmakande guidning av Kenny Johansson på Centralbryggeriet. Framtiden ser ljus ut för hantverksöl och Centralbryggeriet håller på att växa ur sin lokal på Idögatan. Vi fick lära oss historia om ölbryggning i Linköping och främst om Nya Centralbryggeriet som stängdes 1971 och som Centralbryggeriet tagit sitt namn från. Vi fick inblick i hur hantverksöl tillverkas och framförallt fick vi smaka på flera av Centralbryggeriets ölsorter. Som extra bonus fick vi smaka på en tung stout som inte är släppt än, kommer på systembolaget senare i år. 

Centralbryggeriets öl:
http://centralbryggeriet.se/Vara-ol.html


Genomförda aktiviteter 2018:

 • 25:e Oktober; Ölprovning med Jan Lindgren.
Jan brygger sitt eget öl och höll en presentation om sitt öl och sina erfarenheter som bryggare. Provningen var planerad för 2 timmar men vi höll på i 3.5 timmar, så trevligt och gott var det. Vi provade 9 sorters öl, de flesta ur systembolagets ordinarie sortiment, men även en lite mer utmanande överraskning: 

 -Sofiero, Kopparberg
  -Hefe Weissbier, Weihenstephaner 
 -ESB, Fullers
  -Punk IPA, Brewdog 

 -Jet Black Heart, Brewdog
 -Field Trip, Brekeriet Beer
  -Fatamorgana, Omnipollo 
 -Noa Pecan Mudcake Stout, Omnipollo
 -Strong Dark Forces in the Ardennes, Kampanjbryggeriet 

Vi har verkligen fått upp ögonen för den stora variationen som finns inom ölutbudet, systembolagets utbud men också lokala öl från Hembryggarföreningen.

 • 29:e Maj - 28:e Juni; Försommarsalong 2018 i Matsalen Hus KD.
 Följande fyra lokala konstnärer från västra Östergötland ställer ut:
 Morgan Johansson

  Cecilia Gröning 
 Eva Vogel-Rödin
 Sören Brynielsson
 Konstnärerna kommer från trakten runt Väderstad Omberg.  Om ni är intresserade av att köpa något av verken så tar ni kontakt med utställaren,
  info finns i anslutningen till verken. Om något är oklart så hjälper styrelsen i  KKEL gärna till. 


 • 13:e Juni kl 18.00; Orkidéguidning Kärna Mosse. 
  Guidning på Kärna Mosse med fokus på orkidéer men vi fick en genomgång av alla möjliga växter och vad som är speciellt med Kärna Mosse. Mycket bra guidning av Bo Antberg. Guidningen tog ca 2.5 timmar och avslutades i Naturrummet som finns i anslutning till Kärna Scoutkår. Man kan besöka Kärna Mosse på egen hand men det blir intressantare och mer lärorikt med en guidad tur. Om man besöker Kärna Mosse så är följande broschyr bra att ha med sig:
      http://www.linkoping.se/globalassets/bygga-bo-och-miljo/naturvard-och-parkskotsel/naturreservat/karna-mosse/karna_mosse_folder.pdf?4985ca

 • 2018-04-19 Cancelled because of low interest,  the first activity during 2018 with Konst- och Kulturföreningen (the Art and Culture Society). This time we will go to Kisa (south of Linköping) to visit the world famous ceramic artist Inger Södergren. She will tell us about her technique and the ideas behind her work and after that we will have some “fika” in her kitchen. Notification of participation: By the latest April 17 to anneli.larses@ericsson.com
      http://www.ingersodergren.com/index.html

 • 2018-02-15 Årsmöte med konstutlottning, för mer info se fliken Medlemsmöten


Genomförda aktiviteter 2017:
November

 • 2:a november kl 18.00.  Besök på hemslöjden för att se utställningen Håll i, Håll av, Håll ut men Anne Elmdahl och fotograf Jonas Sällberg. En liten utställning om kvalitet med inrikting på hållbarhet och konsumtion. Visning och diskussion med Anne Elmdahl.
  • Kvällen inleddes på café Chocolat med lite fika. Sedan gick vi till Hemslöjden där vi möttes av Anne Elmdahl som bjöd på bubbel och choklad. En kort presentation om Hemslöjden hölls av butiksföreståndaren och sedan höll Anne en bra föreläsning om hållbarhet i material, mönster och shopping. Kvällens aktivitetsvinst, en välgjord datorborste, vanns av Monica Wadell.

Oktober

 • 5:e oktober kl 16.00  Höstsalong med vernissage i Matsalen KD. Följande konstnärer kommer att visas:
 Maria Tronnersjö
 Anders Jonsson
 Gitte Möller
 Mitra Tirdad

Tre konstnärer är akvarellmålare men med lite olika inriktningar och en konstnär målar i olja. Här är ett smakprov på Maria Tronnersjös konst, tavlan kan vinnas som aktivitetsvinst under vernissage kvällen. Tavlan vanns av Eva Johannesson.
         20170912_073035jpg

Maj

 • Besök i den konstgrafiska verkstaden, Galleri art 21 Norrköping

April

 • Vinprovning

Mars

 • Utdelning av 3-årsvinster
Februari
 • Årsmöte 2017-02-14 kl 16-18.30 Matsalen KD-huset. Årsmöte för verksamhetsåret 2016. Kallelse har skickats via mail. Om man inte har kvar sin Ericsson mailadress har mailet gått till den privata mailadressen som man har registrerat i "Ericsson for Me". Hör av dig till anneli.larses@ericsson.com om du inte har fått inbjudan. NOTERA, obligatorisk anmälan till Årsmötet eftersom passerkort måste beställas (KKEL styrelse beställer passerkorten). Samling i receptionen i AA-huset.
 • Aktivitetsvinstern vanns av Josefine Willners.